Prospek pelaburan di Puncak Alam

Assalamualaikum, mungkin ada dikalangan pembaca yang baru pertama kali mendengar nama Puncak Alam. Puncak Alam adalah nama salah satu tempat di Kuala Selangor. Saya pun baru je berjinak2 dengan tempat ni. Maklumlah hajat dihati nak jadikan salah satu lubuk pelaburan hartanah, insya-Allah. Keinginan untuk melabur dalam sektor hartanah ni muncul setelah saya membaca buku ‘Anda Boleh Jadi Jutawan Hartanah Terbilang’ oleh Milan Doshi. Seakan magnet, hati saya semakin tertarik dengan konsep pendapatan pasif yang dapat dijana melalui pelaburan hartanah.

2 tahun lepas saya bertungkus-lumus mencari unit yang dapat menjadikan saya seorang pelabur hartanah. Daripada satu unit ke satu unit saya jelajah, namun tak ada yang tersangkut. Sehinggalah satu hari  saya terlihat satu iklan oleh IJM pada majalah homefinder.

.20170723_162634

So, tanpa membuang masa saya pun pergi ke galeri jualan IJM di Shah Alam 2, di Puncak Alam. Rupanya kat situ sudah begitu pesat membangun. Tesco ada, UITM Puncak Alam ada dan banyak lagi shop lot yang memudahkan kehidupan penduduk di sana. Kebetulan ada satu apartmen kat sana yang dibuka untuk jualan, Danau Perintis namanya. Setelah berpuas-hati dengan explanation oleh salesman kat sana, saya pun place booking RM100.

20170722_151503

Berkonsepkan resort style of living, setiap unit hanya mempunyai satu jiran di sebelahnya (Semi-Ds in the sky). Fasiliti yang ditawarkan walaupun asas tetapi adalah komprehensif seperti swimming pool, wading pool, changing room, gimnasium, reading room, surau, guardhouse, children daycare centre, multi-purpose hall, badminton court, kafetaria dan laundrette.

Danau Perintis ni sebenarnya agak dekat dengan UITM Puncak Alam. So, kalau nak cari penyewa di kalangan student pun boleh sangat. Sekarang ni pun pelajarnya sudah mencecah 30 ribu orang. Dan tak lama lagi akan ada Super Hospital UITM Puncak Alam. Sesiapa yang berminat untuk tahu lebih lanjut bolehlah call , 0176561052.

Advertisements

One Reply to “Prospek pelaburan di Puncak Alam”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s